Akoestische live muziek bruiloft

Gaan jullie binnenkort trouwen? Voor veel toekomstige bruidsparen is het een flinke puzzel om te kiezen wanneer live muziek gewenst is. Je zou kunnen kiezen voor muziek tijdens de trouwceremonie, bijvoorbeeld als jullie als bruidspaar binnenkomen, tijdens het tekenen van de huwelijksaktes en bij het verlaten van de trouwlocatie. Anderen kiezen ervoor om het optreden te laten starten bij de receptie tijdens het aansnijden van de bruidstaart en een feestelijke toost. En dan is er nog het diner, waarbij een akoestisch duo zoals wij rond kan lopen om achtergrondmuziek te verzorgen tijdens het eten. Vaak eindigt de trouwerij met een feestavond, waarbij ook meestal wel muziek is in de vorm van een DJ of live act.

Onze ervaringen

Wij hebben de afgelopen 10 jaar al op veel bruiloften opgetreden. Een optreden tijdens de feestavond wordt het meest geboekt, maar ook een muziek tijdens het diner, receptie of huwelijksvoltrekking is populair. Tijdens de ceremonie helpt muziek vaak om wat spanning weg te nemen bij het bruidspaar en de gasten en bij het opvullen van wat stilte tijdens het tekenen van de aktes.

Muziek tijdens het trouwdiner

Hier is vooral onze mogelijkheid om mobiel versterkt op te treden heel handig. Als geluidsset gebruiken we dan een batterijversterker op wielen. Zelf dragen we allebei zenders voor onze gitaren en headsets. Hierdoor kunnen wij rondlopen en op verschillende plekken muziek maken. Een leuke bijkomstigheid is dat we helemaal geen stroom nodig hebben waardoor we ook buiten kunnen optreden en ons mee kunnen verplaatsen als de groep dat ook doet. Voor deze setting kan het budgettair ook handig zijn om te kiezen voor een solo optreden van Boudewijn.

Muziek tijdens feestavond

Willen jullie de hele avond dansen met een feestelijke band? Dan zijn wij waarschijnlijk niet wat jullie zoeken. Onze muziek is wel degelijk dansbaar, alleen zijn wij een semi-akoestisch duo met twee gitaren en twee stemmen. We maken geen gebruik van drumloops, of orkestbanden. Dit wil niet zeggen dat we geen uptempo repertoire kunnen spelen, want dat is er genoeg. De ervaring leert eigenlijk dat mensen die ons boeken vooral zoeken naar mooie akoestische herkenbare hits die ofwel wat meer op de achtergrond zijn, ofwel wat prominenter. Regelmatig is er bijvoorbeeld een half uur tot een uur van de avond waarbij mensen de dansvloer opzoeken, maar zeker niet de hele avond. Wat ons altijd heel goed doet, is dat we hier juist altijd heel positieve reacties op krijgen. Vaak met complimenten over het feit dat we prima te horen waren zonder overheersend te klinken.

I want it all!

Kunnen jullie niet kiezen tussen muziek tijdens de middag, of bij het diner of feestavond? Don't worry, we kunnen het ook allebei doen! Je boekt eigenlijk een dubbel optreden, maar betaalt er minder voor dan twee keer een normaal optreden. We hoeven immers maar één keer reiskosten te maken en maar één keer onze spullen op en af te bouwen. Wil je meer weten over onze speeltijden en alle praktische informatie rondom optredens, kijk dan op onze veelgestelde vragen pagina.

Bruiloft live muziek video

Bekijk hier een video van een optreden tijdens een schitterende bruiloft waar we recent gespeeld hebben. In dit geval was onze muziek een sfeervolle aankleding die prettig aanwezig, maar niet overheersend was.

Kosten optreden trouwfeest

Als je hieronder even je gegevens invult dan nemen we binnen 24 uur contact met je op. Je kunt ook live chatten, of een whatsapp/smsje/telegram sturen naar Boudewijn op nummer 06-21617852. E-mailen kan natuurlijk ook naar [email protected].

De mooiste hits aller tijden

We spelen covers van de Stones tot aan Justin Bieber. Pop, blues, rock 'n' roll, reggae en easy listening. Van achtergrond tijdens een diner of receptie, tot aan feestelijk hard tijdens een bedrijfsfeest, festival, theater of kroeg. Een greep uit het repertoire: I'm yours van Jason Mraz, Happy van Pharell Williams, Englishman in New York van Sting, Wonderwall van Oasis, One van U2, Hold back the river van James Bay en Love yourself van Justin Bieber. Check hier het volledige repertoire..

Bekende en ervaren musici

Het duo bestaat uit singer songwriter Boudewijn de Jong (bekend van NPO Radio 2 en 3FM, lees meer over Boudewijn op Wikipedia) en een wisselende bezetting van Nederlandse top gitaristen van onder andere Gers Pardoel, Nielson, Liptease en Waylon.

50
Bruiloft optredens

30
Keer 'JA' gehoord

5
Keer 'NEE' gehoord

4000
Stukken bruidstaart gegeten

"Gevonden via het internet, direct geboekt en de mooiste bruiloft gehad die we ons maar hadden kunnen wensen! The Acoustics hebben daar een zeer belangrijke bijdrage aan geleverd. Sympathieke jongens ook."

"Wat een mooi optreden! Vooral 'The look' zal ons altijd bijblijven!" Marwin

"Onze gasten hebben genoten van jullie optreden, het was perfect!" Rudi

"Wij vonden het zo mooi wat Boudewijn en Kevin neergezet hebben, wat een klasbakken!" Familie ten Hoven

"Sfeer, sfeer en nog eens meer sfeer, dat was precies wat we voor ogen hadden en wat we kregen bij onze trouwreceptie. Zouden jullie zo weer boeken" Steffie en Frank van der Plas